گلهای زیبا با آن ظاهر دل فریب خود میتوانند بسیار سمی باشند. آنقدر سمی که حتی باعث مرگ انسان شوند. به عنوان مثال گل نرگس جزو سمیترین گیاهان جهان است.
گل صد تومانی:
گل صد تومانی و بوتههای آزالیا در رده نهم سمیترین گیاهان جهان قرار دارند. این دو گیاه با گلهای به شکل زنگشان، در حیاط و باغچه بسیار زیبا به نظر میرسند اما برگهایشان و در نتیجه عسلی که از شیره آنها تهیه میشود سمی است. خوردن هر یک از این دو سبب میشود دهانتان بسوزد و ترشح بزاق دهانتان زیاد شود وپوستتان دچار خارش شود. تهوع و اسهال هم از دیگر نشانههای مسمومیت با این گیاهانه میشه سبز است. سردرد، ضعف عضلانی و ضعف در دید هم میتواند در شما به دنبال مسمومیت با این گیاهان پدیدار شود. ضربان قلبتان ممکن است آهسته شود و یا قلبتان با شدت بتپد و به کمابروید. قبل از اینکه این اتفاقات برای شما روی دهد بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
آنتریوم:
برگهای چرمی و سبز تیره رنگ و ساقه این گل وهمانگیز سمی است. خوردن آنتریوم گرمسیری میتواند سبب احساس سوزش در دهان و سپس تورم و تاول زدن بشود. همچنین صدایتان ممکن است بگیرد و در قورت دادن غذا هم مشکل پیدا کنید. در این موارد نوشیدنی سرد بنوشید و قرص مسکن بخورید.
گل انگشتانه:
این گیاه زیبا گلهایی کوچک به رنگهای بنفش، صورتییا سفید دارد که در برخی از انواع آن دانههایی دیده میشود. از این گل برای تولید برخی از انواع داروهای قلبی استفاده میشود. به همین دلیل خوردن هر بخش از این گیاه خود میتواند سبب بروز بیماریهای قلبی شود. تهوع، درد در دهان و اسهال از نشانههای این مسمومیت است.
گل ادریسی:
این بوته گل هم سمی است. خارش پوست، تهوع، ضعف و تعرق برخی از نشانههای مسمومیت ناشی از گل ادریسی است. برخی گزارشها حاکی از این است که برخی بیماران به کما رفتهاند. تشنج و نقص در سیستم خونرسانی بدن هم در بعضی از بیماران دیده شده است.
سیاه تخمه:
سیاه تخمه گیاهی یک ساله یا چندساله از تیره ی گل میخک است. ساقه های گیاه راست و به ارتفاع 50 تا 100 سانتی متر می رسد که پوشیده از کرک هستند. سیاه تخمه دارای ساپونین سمی از گروه تری ترپن (Triterpene) به نام جیتاژنین (Githagenin) است. این ساپونین در تمام قسمتهای گیاه وجود دارد.
آلودگی شدید جیره غذایی دامها به سیاه تخمه موجب مرگ ناگهانی دامها می شود. نشانه های درمانگاهی در دامهای مسموم در ابتدا بی اشتهایی، تشنگی ، قطع نشخوار و حرکات شکمبه، ریزش بزاق و نفخ است در مراحل بعدی لرزش عضلانی ، دل درد، دندان قروچه، اسهال، از پا افتادگی، فلجی از نوع شل (Faccid paralysis) ، هیپوترمی و مرگ در انتها می باشد.
شقایق ســـرخ:
شقایق گیاهی علفی یک ساله و زیبا به بلندی 25 تا 90 سانتی متر است. این گیاه در مزارع، اماکن سایه دار، دشت ها، دامنه های کم ارتفاع و نواحی کم درخت جنگل ها می روید. برگ ها و ساقه های آن کرکدار هستند. شقایق حاوی آلکالوئید سمی روئیدین (Rhoeadine) است که در تمام قسمت های گیاه یافت می شود. آلکالوئیدهای مورفین (Morphine)، کدئین (Codeine)، نوسکاپین (Noscapine) نیز در خشخاش معمولی وجود دارند. انواع مختلف دیگر از آلکالوئیدها نیز در سایر گونه های پاپاور دیده می شوند.نشانه های مسمومیت با این گیاهاه در دامها شامل بی قراری، افزایش حساسیت، عدم تعادل، توقف حرکات شکمبه، دیس پنه، افتادن و عدم توانایی برای بلند شدن و تشنج است که در مواردی ممکن است به مرگ منجر گردد.
گل آفتاب پرست:
گل آفتاب پرست حدود 250 گونه دارد که 20 گونه آن سمی بوده و حاوی آلکالوئیدهای پیرولیزیدین است. بیش از 15 گونه از این گیاه در ایران تا کنون شناسایی شده اند.
آزالیا:
یکی دیگر از گیاهان آپارتمانی است که به دلیل گل های زیبایی که دارد، خیلی مورد توجه علاقه مندان به گل ها و گیاهان آپارتمانی است. تمام بخش های این گیاه سمی است و خوردن آن، باعث تهوع، استفراغ، کندی ضربان قلب و کاهش فشار خون می شود. علائم و همه نشانه ها و جزئیاتش شبیه به گل صدتومانی است.
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0